Icon

Klantenbeoordeling 9.1/10 - 95% beveelt ons aan

Op naar een gasloze wereld!

Warmtepompen

Steeds meer mensen maken zich zorgen over de stijgende gas- en energieprijzen en laten daarom een warmtepomp plaatsen. Met een warmtepomp verwarmt u uw woning. Dit gebeurt niet meer met gas, maar met een duurzame bron, zoals de buitenlucht, bodem, of grondwater. De buitenlucht bevat immers een oneindige hoeveelheid energie. Laten we daar vooral zo goed mogelijk gebruik van maken. Wij voorzien u van de benodigdheden, zodat u zorgeloos kunt genieten!

Met een warmtepomp bespaart u niet alleen op uw energiekosten, maar u zorgt ook voor een lagere CO2-uitstoot. Een warmtepomp stoot namelijk veel minder CO2 uit dan een gasgestookte cv-ketel. Bovendien heeft uw huis met een warmtepomp dag en nacht een gelijkmatige temperatuur en u kunt uw huis ook koelen. We vertellen u in een adviesgesprek graag alles over de mogelijkheden.

Warmtepomp Piek

Dit zijn onze warmtepompen

Bij Piek Energie kunt u terecht voor hybride warmtepompen en all electric warmtepompen van de gerenommeerde merken Daikin en Remeha.

Samsung

All electric warmtepompen

De ClimateHub EHS Split is de meest geavanceerde en geïntegreerde oplossing van Samsung voor verwarming en warmwatervoorziening. Met deze warmtepompen ervaart u een perfect comfortabel binnenklimaat in uw huis. De hydro-unit met geïntegreerde tank heeft een compact en modulair ontwerp, waardoor de installatie soepel en snel is. Het gestroomlijnde ontwerp zorgt ervoor dat de warmtepomp moeiteloos opgaat in uw keuken of bijkeuken, zonder waardevolle ruimte in beslag te nemen.

Lees meer
Ehs Climatehub R Perspective Web (1)

Nog lager energieverbruik i.c.m. zonnepanelen

Daikin

All electric warmtepompen

Naast de hybride systemen van Daikin leveren we ook de all electric lucht/water warmtepompen uit de Daikin Altherma 3 range. Deze pompen leveren zeer sterke prestaties op het gebied van comfort, energierendement, betrouwbaarheid en bediening. U kunt gebruikmaken van verwarming op maat door het aantal te verwarmen zones en de temperaturen te personaliseren.

Lees meer
Daikin Elektrische Warmtepomp Productfoto

Nu tot €3.750,- subsidie

Daikin

Hybride warmtepompen

Met een hybride warmtepomp kunt u tegen een relatief lage investering al gauw tot 50% op uw gaskosten besparen. De hybride warmtepompen van Daikin combineren het beste van een warmtepomp en een cv-ketel om het energierendement te optimaliseren. Bovendien zijn het de stilste warmtepompen in de markt.

Lees meer
Daikin E1517403497866 1

Nu tot €3.000,- subsidie!

Remeha

Hybride warmtepompen

Wij leveren en installeren hybride Elga Ace warmtepompen van Remeha. Deze compacte exemplaren bieden de beste prijs-prestatieverhouding in de markt. Ze functioneren met hr-ketels van alle merken en passen bij alle afgiftesystemen. Perfect voor het verduurzamen van bestaande woningen. De pomp stuurt als enige in de markt aan met OpenTherm, waardoor uw cv-ketel nooit meer warmte produceert dan nodig.

Lees meer
Rem Elga Ace Unit Links Met Panel 400x400

Bespaar tot 70% op uw gasverbruik

Hybride warmtepompen

Wat is een hybride warmtepomp en hoe werkt deze?

Een hybride warmtepomp gebruikt een duurzame bron, zoals de buitenlucht, om uw woning te verwarmen. De warmtepomp zelf werkt op elektriciteit. Voor elke kW stroom die u erin stopt, levert de hybride warmtepomp 5 kW aan warmte. Is het buiten koud (net boven nul), dan neemt uw cv-ketel het over. Het verwarmen van uw kraanwater blijft hoe dan ook altijd met uw cv-ketel.

Om gebruik te maken van de hernieuwbare energie in de lucht heeft u een buitenunit nodig. Deze ziet er net zo uit als de buitenunit van een airco. De buitenunit haalt de energie uit de buitenlucht en de binnenunit zorgt ervoor dat de warmte wordt afgegeven aan het water in uw cv-leidingen. Het systeem werkt dus op zowel stroom als gas.

All electric warmtepomp

Wat is een all electric warmtepomp en hoe werkt deze?

Een all electric warmtepomp is een-op-een vervanging van uw cv-ketel. Hierbij is vereist dat uw woning volledig is geïsoleerd: spouwmuren, dak, ramen met minimaal dubbel glas en bij voorkeur ook de vloer. De schil van uw woning moet helemaal in orde zijn. Om uw woning te verwarmen met een warmtepomp zijn twee dingen nodig:

 • Een bron.

Dit is de buitenlucht of de bodem.

 • Een afgiftesysteem.

Dit de vloerverwarming of in sommige gevallen de radiatoren. Bij vloerverwarming wordt dit lage temperatuur genoemd en bij radiatoren hoge temperatuur. Tegenwoordig zijn er ook lage temperatuur radiatoren.

De Werking Van Warmtepompen

Werking van de lucht/warmtepomp

De werking van de lucht/warmtepomp is in principe hetzelfde als van een koelkast, maar dan omgekeerd. De warmtepompen bestaan uit een binnenunit en een buitenunit. De buitenlucht wordt met de ventilator van de buitenunit aangezogen. Het passeert een warmtewisselaar (de verdamper) die is gevuld met een koelmiddel. Dit koelmiddel verdampt met behulp van de warmte uit de buitenlucht. De ontstane damp wordt door een compressor samengedrukt, waarbij energie vrijkomt. Deze energie wordt in de vorm van warmte via een tweede warmtewisselaar in de binnenunit (de condensor) afgegeven aan het water van de verwarmingsinstallatie. Op warme dagen kan de werking als het ware worden omgekeerd.

Onze werkwijze

1

1 Check Uw Besparing Check uw besparing

Ontdek snel en eenvoudig hoeveel u met een warmtepomp kunt besparen op uw energierekening.

2

2 Adviesgesprek Adviesgesprek

Naar aanleiding van uw getoonde interesse nemen wij telefonisch contact met u op om een adviesgesprek in te plannen. We leren elkaar kennen en gaan dieper in op de situatie.

3

3 Offerte Offerte

Na het adviesgesprek stellen we een offerte op die volledig is toegespitst op uw situatie. Deze sturen we per mail toe.

4

4 Technische Schouw Technische schouw

Is de offerte akkoord? Dan volgt een technische schouw om te zien of alles haalbaar is. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden.

5

5 Installatie En Oplevering Installatie en oplevering

Als alles in orde is volgt de installatie en oplevering van de warmtepomp, waarna u kunt genieten van een fors lagere energierekening!

Warmtepompen Banner

Check uw besparing

 • Geheel vrijblijvend
 • Snel en eenvoudig
Bereken binnen 1 minuut uw besparing

  * is verplicht

  8

  Vriendelijk personeel en gezellig. Tevreden met installatie en de schouwing. Niets was teveel, houd dit zo vol!!
  Icon

  9/10

  Adrie

  Professioneel bedrijf met prima service

  Wij hebben met verschillende bedrijven contact gehad voor het plaatsen van zonnepanelen maar Piek Energie stak daar met kop en schouders bovenuit. Uitstekende professionele en Lees meer
  Icon

  10/10

  Wilbert

  Top!

  2 airco's geïnstalleerd. Gezellige, oprechte jongens. Ze denken mee alsof het geplaatst wordt in hun eigen woning. Weinig (zichtbare) leidingen. Airco's doen hun werk goed. Erg Lees meer
  Icon

  10/10

  Rosa

  Gecertificeerd installateur van

  F Gassen Certificaat
  Installq Logo Rgb
  Logo Echteinstallateur Nl Wit 335x150
  Techniek Nederland Lidnummer 371337 Vermelden Onder De Foto
  Enphase Silver Installer (deze Gebruiken)