Foto Leon Young Motion

Leon

Adviseur

In de overweldigende zonnepanelenmarkt is het lastig om de juiste installateur te kiezen. Er zijn talloze aanbieders, maar hoe weet je wie betrouwbaar en kundig is? Een belangrijk kenmerk waar je op kunt letten is InstallQ. In dit artikel ontdek je waarom InstallQ van groot belang is bij het kiezen van een zonnepaneleninstallateur.

Wat is InstallQ?

InstallQ is een gerenommeerd bedrijf dat vakspecialisten voorziet van erkenning, certificering en accreditatie. Installatiebedrijven die in het InstallQ-register staan, garanderen veilige en kwalitatief hoogwaardige installaties. Met een InstallQ-gecertificeerd bedrijf ben je verzekerd van een goede en veilige zonnepaneleninstallatie. Bovendien biedt InstallQ ook opleidingen en cursussen aan voor installateurs, waardoor zij hun kennis en expertise kunnen blijven ontwikkelen. De regelmatige controle van de bedrijven in het InstallQ-register zorgt ervoor dat ze betrouwbaar blijven en niet zomaar hun werkwijze kunnen veranderen.

Verzekering met InstallQ

Het hebben van een installateur in het InstallQ-register biedt vele voordelen. Een daarvan is het vinden van een passende verzekering. Als je zonnepanelen hebt laten installeren door een bedrijf dat niet in het register staat, kan het zoeken naar een verzekeraar een uitdaging zijn. Veel verzekeraars zijn namelijk terughoudend vanwege het hoge risico dat niet-gecertificeerde installateurs met zich meebrengen. Als jouw installatiebedrijf geen InstallQ-certificaat heeft, kun je daar helaas niets meer aan veranderen en moet je hopen dat er een verzekeraar is die het risico wil dragen.

De toekomst van InstallQ

InstallQ bevindt zich momenteel nog in een opkomende fase. Naarmate de tijd vordert, zullen steeds meer installateurs zich bij InstallQ aanmelden, omdat dit vertrouwen geeft aan jou als consument. De keuze tussen een bedrijf mét of zonder InstallQ-certificering is dan ook snel gemaakt.

Bij Piek Energie begrijpen we het belang van kwaliteit en veiligheid bij de installatie van zonnepanelen. Daarom werken we uitsluitend met InstallQ-gecertificeerde installateurs om ervoor te zorgen dat jouw zonnepaneleninstallatie voldoet aan de hoogste standaarden. Kies voor betrouwbaarheid en kwaliteit, kies voor Piek Energie en InstallQ-gecertificeerde zonnepaneleninstallateurs. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 

Deel dit artikel:

Auteur

Kies de juiste zonnepaneleninstallateur: waarom InstallQ belangrijk is

Foto Leon Young Motion

    * is verplicht