Adviseur Mark

Mark

Adviseur

Het aanschaffen van een zonne-energiesysteem is een flinke investering. Het is dan ook niet gek dat u streeft naar een zo optimaal mogelijk rendement op de lange termijn. Om dit te bereiken zijn de kwaliteit van de zonnepanelen en de garantie van groot belang. Deze aspecten bepalen of u gegarandeerd profiteert van uw investering.

De glas-glas zonnepanelen van Solarwatt zijn van Duitse topkwaliteit. Ze hebben dan ook een extra lange levensduur en de opbrengst ligt gegarandeerd 25% boven de industrienorm. Bij de aanschaf van glas-glas zonnepanelen krijgt u 30 jaar all-in garantie op zowel de zonnepanelen als vermogen en een gratis 5 jaar allriskverzekering. Daarnaast worden redelijke en gebruikelijke kosten met betrekking tot installatie, demontage, herinstallatie en transport vergoed. Zo weet u zeker dat u niet voor onvoorzien hoge kosten komt te staan bij een defect. Solarwatt is een Duitse fabrikant en dus onderdeel is van de EU. Daarom zijn de garanties juridisch gezien in de praktijk altijd te claimen.

30 jaar productgarantie

De glas-glas zonnepanelen van Solarwatt zijn goed beschermd tegen externe omstandigheden zoals weersinvloeden en bieden daardoor optimale betrouwbaarheid en een extra lange levensduur. De panelen hebben een productgarantie van 30 jaar. U krijgt dus de garantie dat glas-glas zonnepanelen gedurende deze periode geen defecten vertonen. Glas-folie zonnepanelen zijn minder goed beschermd tegen weersinvloeden en hebben een productgarantie van 15 jaar.

30 jaar vermogensgarantie

De vermogensgarantie bepaalt de maximale degradatie van het zonnepaneel per jaar. Ieder jaar mag het vermogen van een zonnepaneel met een bepaald percentage afnemen. Glas-folie zonnepanelen gaan sneller achteruit in vermogen dan glas-glas zonnepanelen. Weersinvloeden hebben namelijk meer effect op de zonnecellen van glas-folie zonnepanelen. Glas-glas zonnepanelen daarentegen, gaan nauwelijks achteruit in vermogen. Zo profiteert u ieder jaar van een optimaal rendement. Volgens de garantievoorwaarden mogen glas-folie zonnepanelen twee keer zo snel degraderen als glas-glas zonnepanelen. Solarwatt geeft 30 jaar garantie op het lineaire vermogen van glas-glas zonnepanelen. Ze garanderen een resterend vermogen van 87% na 30 jaar. De vermogensgarantie op glas-folie zonnepanelen is 25 jaar met een resterend vermogen van 80%.

Dekking van de garantie

Als één zonnepaneel problemen heeft, kan dit soms betekenen dat het hele zonne-energiesysteem niet meer werkt. Een probleem moet dus zo snel mogelijk verhopen worden. Met glas-glas zonnepanelen van Solarwatt is niet alleen het product en vermogen onderdeel van de garantie, maar ook alles daaromheen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Demontage
  • Transport (heen en terug)
  • Herinstallatie

Solarwatt koopt garantie nooit af en zorgen er altijd voor dat u een vervangend zonnepaneel krijgt.

Installatiegarantie

Solarwatt zonnepanelen worden altijd geïnstalleerd door een gecertificeerd installateur bij jou in de buurt. Piek Energie behoort daartoe. Onze specialisten zijn ervaren en door Solarwatt getraind. Uw zonne-energiesysteem wordt dus op de juiste manier geplaatst.

Volledige dekking met de gratis allriskverzekering

Overweegt u om uw zonnepanelen aanvullend te verzekeren, zodat u volledig gedekt bent bij eventuele problemen? Bij de aanschaf van Solarwatt glas-glas zonnepanelen krijgt u bovenop de 30 jaar garantie op product en vermogen ook voor 5 jaar een gratis allriskverzekering. Bij een totaal verlies van uw zonne-energiesysteem betaalt de verzekering de prijs van een nieuw systeem én de bijkomende kosten zoals verpakkings- en montagekosten. Is er deelschade? Dan betaalt de verzekering de reparatiekosten. Zijn er gemiste opbrengsten of hebben de zonnepanelen tegenvallende prestaties? Dan dekt de verzekering de kosten. Voor een aantrekkelijk tarief kunt u deze gratis allriskverzekering verlengen naar een periode van 10 jaar, inclusief minimaal rendement.

Deel dit artikel:

30 jaar all-in garantie op zonnepanelen

Auteur

Adviseur Mark

Gratis dakscan?

  • Geheel vrijblijvend
  • Snel en eenvoudig
Zie binnen 1 minuut wat u kunt besparen

    * is verplicht